NajRecept.sk Dezerty Koláče Moravské koláče Kysnuté koláče plnené štyrmi náplňami. Ideálny recept, ak sa neviete rozhodnúť, na akú náplň máte chuť.
Kysnuté koláče plnené štyrmi náplňami. Ideálny recept, ak sa neviete rozhodnúť, na akú náplň máte chuť.
Kysnuté koláče plnené štyrmi náplňami. Ideálny recept, ak sa neviete rozhodnúť, na akú náplň máte chuť.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
NajLucka NajLucka    ·   4.5.2024

Kysnuté koláče plnené štyrmi náplňami. Ideálny recept, ak sa neviete rozhodnúť, na akú náplň máte chuť.

Načo si vyberať, či upiecť makové koláče alebo koláče so slivkou náplňou, keď si môžete upiecť koláče, ktoré sú plnené až štyrmi druhmi náplní. U nás doma jasná voľba. Autor: Jana Podoláková Burkartová

20 min
Čas prípravy
20 min
Čas varenia
Suroviny
3/4 ks
droždie
500 g
hladká múka
100 g
roztopené maslo
2 ks
žĺtok
100 g
kryštálový cukor
250-300 ml
teplé mlieko
štipka
soľ
1 lyžica
rum
citrónová kôra

Mandľovo-perníková posýpka:

3 lyžice
jemne mleté mandle
3 lyžice
sušený drvený perník
1 lyžica
práškový cukor
podľa potreby
maslo

Kokosovo-perníková plnka:

2 lyžice
mletý kokos
2 lyžice
sušený drvený perník
1 lyžica
práškový cukor
kvapka
vanilka aróma
2 lyžice
horúca voda
1 ks
vaječný bielok

Maková plnka:

200 g
mletý mak
150 ml
horúce mlieko
podľa potreby
práškový cukor
2 lyžice
slivkový lekvár

Jahodová plnka

jahodový džem

Datľová plnka:

ďatľová pasta
rum
teplá voda
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Z lyžičky cukru, mlieka a droždia urobíme kvások.
  2. Kvások zmiešame s ostatnými surovinami a vypracujeme vláčne cesto. Necháme vykysnúť.
  3. Potom cesto rozdelíme na 4 až 5 dielov a každý diel následne na 4 menšie. Počet záleží od veľkosti koláčikov, aké chceme.
  4. Dlaňami vyformujeme malé koláčiky, ktoré ukladáme na plech, potrieme roztopeným maslom a necháme ešte nakysnúť.
  5. Pripravíme si plnky zmiešaním hore uvedených surovín.
  6. Potom dnom pohára urobíme priestor na náplň a každý koláč naplníme makovou, kokosovo-perníkovou, jahodovou a ďatľovou náplňou.
  7. Posypeme mandľovo-perníkovou posýpkou, ktorú si urobíme z hore uvedených surovín.
  8. Okraje potrieme vajíčkom a pečieme na 180 st dozlata asi 20 min. Treba si to sledovať.
  9. Po upečení okraje potrieme teplou vodou alebo postriekame rozprašovačom.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár