NajRecept.sk Dezerty Koláče Tvarohový koláč Vyskúšaný hrnčekový recept na koláč deň a noc. Konečne nový recept, ktorý veľmi príjemne prekvapil.
Vyskúšaný hrnčekový recept na koláč deň a noc. Konečne nový recept, ktorý veľmi príjemne prekvapil.
Vyskúšaný hrnčekový recept na koláč deň a noc. Konečne nový recept, ktorý veľmi príjemne prekvapil.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
NajLucka NajLucka    ·   23.2.2024

Vyskúšaný hrnčekový recept na koláč deň a noc. Konečne nový recept, ktorý veľmi príjemne prekvapil.

Predstavujeme vám vyskúšaný hrnčekový recept na koláč s názvom deň a noc, ktorý vás milo prekvapí svojou jedinečnosťou a chuťou. Tento koláč sa skladá z bohatého kakaového cesta, ktoré je dokonale doplnené krémovou tvarohovou náplňou. Vrchol tohto dezertu tvoria starostlivo poukladané broskyne, ktoré dodávajú koláču sviežu ovocnú chuť. Vyskúšajte tento recept a užite si dokonalú kombináciu chutí, ktorá osvieži váš stôl a poteší všetkých milovníkov sladkého.

45 min
Čas prípravy
30 min
Čas varenia
Suroviny

Cesto:

3 ks
vajce
štipka
soľ
3/4 hrnčeka
kryštálový cukor
1/2 hrnčeka
olej
1/2 hrnčeka
mlieko
1 hrnček
hladká múka
2 lyžice
kakao
1 lyžička
prášok do pečiva

Krém:

500 g
jemný tvaroh
250 ml
smotana na šľahanie
3/4 hrnčeka
práškový cukor
8 plátkov
želatína do krému
1 konzerva
šťava z broskýň
podľa potreby
voda
2 konzervy
broskyne

Želé:

1 konzerva
šťava z broskýň
podľa potreby
voda
8 plátkov
želatína do krému
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Vajíčka vyšľaháme so štipkou soli a cukrom do tuhej peny. Postupne zašľaháme olej a mlieko. Na záver už len vareškou primiešame múku zmiešanú s kakaom a práškom do pečiva. Ja túto sypkú zmes preosievam. Pečieme na 180 stupňov asi 30 minút. Veľkosť plechu cca 25x35cm.
  2. Plátky želatíny namočíme do šťavy z broskýň. Ak nemáte 500 ml šťavy, pridajte do tohto objemu vodu. Necháme 10 minút postáť a potom ohrejeme dovtedy, aby sa plátky želatíny rozpustili. Necháme vychladnúť.
  3. Smotanu vyšľaháme s cukrom do tuhej šľahačky, pridáme tvaroh a ešte krátko šľaháme. Následne trochu tejto tvarohovej hmoty pridáme do vychladnutej želatíny a primiešame. Potom túto želatínovú hmotu vylejeme do celej tvarohovej hmoty. Premiešame a navrstvíme na cesto. Použijeme plech s vyššími okrajmi. Krém je redší, aby vám nevytiekol. Odložíme do chladničky stuhnúť.
  4. Potom, keď tvarohová hmota stuhla, poukladáme polovice broskýň a tie opatrne zalejeme pripraveným želé. 
  5. Želé:
    Šťavu z broskýň dolejeme vodou do objemu 500 ml. Namočíme plátky želatíny a necháme asi 10 minút postáť. Potom hmotu ohrievame na ohni dovtedy, kým sa plátky želatíny nerozpustia. Potom odstavíme a necháme mierne vychladnúť. Zalievame mierne teplým želé, pokiaľ je celé tekuté. Ja používam lyžicu, nevylievam všetko naraz, aby sa nenarušil tvarohový krém.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár