NajRecept.sk Polievky Kulajda Kulajda z cukety, ktorá svojou chuťou predbehne aj originál a nepotrebuje zahusťovať múkou.
Kulajda z cukety, ktorá svojou chuťou predbehne aj originál a nepotrebuje zahusťovať múkou.
Recept Kulajda z cukety, ktorá svojou chuťou predbehne aj originál a nepotrebuje zahusťovať múkou.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Mishenka Mishenka    ·   1.8.2023

Kulajda z cukety, ktorá svojou chuťou predbehne aj originál a nepotrebuje zahusťovať múkou.

Cuketová sezóna je v plnom prúde a ja vám dnes prinášam zaujímavý a neokukaný recept na kulajdu. Určite túto hubovo-zemiakovú polievku s kôprom dobre poznáte, skúste túto zaujímavú obmenu. Polievočka má zaujímavú chuť a vôbec ju netreba zahustiť múkou.

35 min
Čas prípravy
40 min
Čas varenia
Suroviny
400 g
cuketa
3 ks
zemiak
1 ks
väčšia cibuľa
3 ks
strúčik cesnaku
2-3 hrste
huby
200 g
kyslá smotana
750 ml
vývar (alebo bujón)
podľa chuti
soľ
podľa chuti
mleté čierne korenie
1 ks
bobkový list
podľa chuti
mletá rasca
podľa chuti
kôpor
podľa chuti
ocot
podľa chuti
cukor
na servírovanie
vajce
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Nakrájame cibuľu, nastrúhame cuketu a jeden zemiak.
  2. Cibuľu osmahneme na oleji, pridáme cuketu, tiež osmahneme a nakoniec prihodíme jeden nakrájaný zemiak. Posolíme, pridáme bobkový list, rascu a mleté čierne korenie a zalejeme vývarom.
  3. Kým sa polievka varí, vo vedľajšom hrnci samostatne uvaríme v slanej vode na kocky nakrájané zemiaky a v ďalšom hrnci lesné hríby.
  4. Polievku rozmixujeme, pridáme kyslú smotanu, prelisovaný cesnak, uvarené a scedené huby, kôpor a uvarené zemiaky.
  5. Úplne nakoniec polievku dochutíme octom a cukrom. Keďže sme rozmixovali zemiak a cuketu, nie je potrebné polievku zahustiť múkou. Podávame s vajíčkom.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár